Ervaringen van cliënten

M., man, 50 jaar: Ik kwam bij Emilia omdat ik na vele therapeuten vastgelopen was. Het klikte niet of de therapie sloeg niet goed genoeg aan. Emilia zoekt naar de juiste vorm en past haar therapie op de persoonlijke situatie aan. Dit levert een constructieve bijdrage aan de oplossing van mijn probleem wat nogal divers is. Ik heb een enorme groei doorgemaakt binnen de praktijk van Emilia. 

De relatietherapie die mijn vrouw en ik bij Emilia volgen is een eyeopener. De oorzaak van de irritaties worden duidelijk; het helpt als een onafhankelijk persoon kijkt en luistert naar hoe wij reageren op elkaar met medeweten van onze achtergronden. Het verduidelijkt en geeft perspectief aan verbetering en wederzijds inzicht.

Josefien, 45 jaar: Ik heb faalangst en iemand zei dat EMDR mij daar misschien wel mee zou kunnen helpen. Via via kwam ik bij Emilia de Gruijter in Malden. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Voor mij is een klik met iemand heel belangrijk. Gelukkig voelde ik mij meteen op mijn gemak, zowel door de ruimte waar ik zat als door hoe ik op mijn gemak gesteld werd door Emilia. Ze luistert goed naar je, vat steeds samen wat je vertelt,  geeft je alle ruimte om zelf te vertellen,  probeert jezelf je inzichten te laten ontdekken, geeft je tips over wat je zou kunnen doen en eindigt altijd met de vraag of je hier nu mee verder kan. Ik vind de manier hoe ze de therapie aanpakt heel erg prettig.

K.R., meisje, 16 jaar: Ik ben bij Emilia terechtgekomen, doordat ik last kreeg van angstaanvallen. Dankzij Emilia ben ik weer gaan praten over bepaalde gebeurtenissen. Ook hebben we samen gekeken naar oefeningen die bij mij passen als er een bepaalde situatie voorvalt. Er wordt gekeken naar wat er bij jou als persoon past, anders heb je er natuurlijk niets aan. Ik vind het erg fijn om met Emilia te praten, omdat er een vertrouwensband is. Ik kan met alles bij haar terecht. De praktijk straalt een soort rust uit, vind ik.

A., vrouw, 50 jaar: Na veel omzwervingen, veel zoeken, bij Emilia terecht gekomen. In eerste instantie mijn partner, die na veel therapeuten eindelijk veiligheid en vertrouwen vond. Iets wat ik ook niet meer kon bieden. We kwamen op drie sporen uit: ik, hij, wij. Emilia biedt ons de veiligheid elk ons eigen spoor te volgen en ook dat gezamenlijke. Ik heb geleerd mij voorzichtig te verbinden. En dit op een voor mij langzame, maar doordringende manier. Ik wil altijd snel en doelgericht. Dit proces was en is langzamer, doordringender én doelgerichter. In dit hele proces heeft de EMDR heel veel gedaan. Maar vooral Emilia haar zijn, haar manier van werken.

R., man, 49 jaar: Van wat was en wat komt naar nu.
Op advies van mijn vrouw bezocht ik Emilia voor het eerst. Met van alles aan mijn hoofd en dat ook vanuit het hoofd proberen op te lossen. Emilia bracht me weer naar het nu. Met mooie gesprekken, eye-openers, spiegels voor mezelf en met een bijzondere massage die zorgt dat ik volledig ontspan. Dat ik nergens anders ben dan waar ik ben. Mijn hoofd staat even stil. Mijn gedachten zijn hoe ik ademhaal.

Met als gevolg een dagelijks beter besef van hoe mooi een dag kan zijn, hoe gelukkig ik ben, dat ik me goed voel. En met een beter inzicht in wat het doet als dat niet zo voelt. Mijn ratio blijft even actief als altijd, maar ik besef wat ik voel en dat maakt de wereld een stuk mooier. Ik heb veel bewondering voor hoe je dat doet, Emilia! Voor wat het met mij doet.

Gezin: De reden waarom wij bij Emilia terecht kwamen was omdat wij een lang traject meemaakten van depressie en onbegrepenheid (onmacht) bij hulpinstanties. De draad weer oppakken en weer goed als gezin te fungeren bleek voor ons de nodige problemen op te leveren. We hebben met hulp van Emilia, door gesprekken en EMDR weer een fijn gezin. We luisteren naar elkaar en proberen elkaar zo goed mogelijk te begrijpen. Emilia heeft ons daarvoor de handvatten meegegeven. Doordat zij ons hele gezin heeft behandeld weet ze beter dan wie ook wat bij ons de knelpunten zijn en wat we er voor moeten doen om dit samen op te lossen.
Emilia heeft de gave om mensen na te laten denken over de dingen van het leven zoals ze op je pad komen en je soms op een andere manier te leren de dingen te benaderen, zodat je weer verder kunt. Wij zijn haar dankbaar voor alle behandelingen die ze met ons gedaan heeft, want wij kunnen weer verder.

E., meisje van 11 jaar: Ik kwam bij Emilia terecht, omdat ik erg ziek was geweest met daarbij een ziekenhuisopname en daarna niet opknapte. Het was fijn dat Emilia heel rustig en op een leuke manier met me omging. Dat stelde me op mijn gemak en samen konden we alles wat ik rondom mijn ziekte had meegemaakt bespreken en kon ik het gewoon verwerken. Het is goed gelukt!

Tom, jongen van 10 jaar: Ik kwam bij Emilia omdat ik vaak boos was. Zij zei dat ik een monster boos in me had en dat dat mijn vriend was. Samen hebben we geleerd hoe ik de baas kan worden van mijn monster boos. We hebben met hem gespeeld en het was heel gezellig. Nu ben ik nog steeds wel eens boos, maar wel anders.

Iris, meisje van 8 jaar: Bij Emilia ging ik spelen en dat was heel fijn. Ze heeft een hele grote speelkamer en we mochten kiezen. We praten ook over hoe het was geweest die week en nu heb ik weer vriendinnen en gaat het veel beter op school.