Ervaringen van supervisanten en cliënten

Ervaringen van supervisanten
 
intervisie verpleegkundig team
Emilia heeft gedurende lange tijd het team waar ik in gewerkt heb mogen begeleiden bij de intervisies. Ik heb dit altijd als zeer prettig ervaren. Emilia luistert, vraagt door en maakt zo inzichtelijk. Ze straalt rust en vertrouwen uit en gaat emoties niet uit de weg. Er is ruimte voor iedereen uit het team. In de afgelopen jaren hebben we met ons verpleegkundig team ups en downs mee gemaakt, Emilia wist ons altijd weer in onze kracht te zetten. Juist op die momenten dat het voor hulpverleners lastig is. Mede dankzij de ondersteuning van Emilia lukt het ons om met een open blik te kijken, naar eigen mogelijkheden te kijken en voor ogen te houden waar we met z`n allen voor staan.
 
individuele leersupervisie
Sanne, 38 jaar, supervisor en dramatherapeut
Het leersupervisietraject bij Emilia heeft me geholpen om: beter te leren aansluiten bij supervisanten op hun leervragen, te timen en te doseren tijdens leerprocessen. Daarnaast heb ik geleerd om meer tevreden te zijn met wat de supervisant uit de zittingen haalt. Ook dat heeft met aansluiten bij de ander te maken en is iets wat Emilia zelf als leersupervisor goed in de vingers heeft en laat zien. Ze heeft een prettige leeromgeving gecreëerd, waarin ik me vrij heb gevoeld om te ontdekken en me het vak van supervisor eigen te maken. Ik kan mede daardoor nu supervisie geven aan supervisanten en therapie aan cliënten.
 
Maartje, coaching individueel
Emilia heeft me over langere tijd gecoacht. Daarin hebben we hard gewerkt, om inzicht in mijn valkuilen te krijgen en hoe daar het beste mee om te gaan. Er was ruimte voor humor, dat maakte het makkelijker om lastige zaken aan te pakken en tegelijkertijd te kunnen relativeren. Verder was erg helpend, dat ik gevoeld heb dat Emilia onvoorwaardelijk achter me stond maar ook durfde ze me te confronteren. Ze kan een hele veilige ruimte scheppen zonder dat het betuttelend wordt. Ik kan Emilia van harte aanraden!
 
Suzanne, 42 jaar, individuele coaching
Emilia heeft mij over een langere periode begeleid en op een hele gegronde praktische manier geholpen om inzicht te krijgen in mijn patronen. Ze zei vaak rake dingen, die ik nu, een jaar later, nog met me meedraag en waar ik vaak aan moet denken. Ik heb me enorm gezien en erkend gevoeld en voel me veel rustiger en tevreden over mezelf sinds de sessies met Emilia.
 
 

Ervaringen van cliënten

M., man, 50 jaar: Ik kwam bij Emilia omdat ik na vele therapeuten vastgelopen was. Het klikte niet of de therapie sloeg niet goed genoeg aan. Emilia zoekt naar de juiste vorm en past haar therapie op de persoonlijke situatie aan. Dit levert een constructieve bijdrage aan de oplossing van mijn probleem wat nogal divers is. Ik heb een enorme groei doorgemaakt binnen de praktijk van Emilia. 

De relatietherapie die mijn vrouw en ik bij Emilia volgen is een eyeopener. De oorzaak van de irritaties worden duidelijk; het helpt als een onafhankelijk persoon kijkt en luistert naar hoe wij reageren op elkaar met medeweten van onze achtergronden. Het verduidelijkt en geeft perspectief aan verbetering en wederzijds inzicht.

Josefien, 45 jaar: Ik heb faalangst en iemand zei dat EMDR mij daar misschien wel mee zou kunnen helpen. Via via kwam ik bij Emilia de Gruijter in Malden. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten. Voor mij is een klik met iemand heel belangrijk. Gelukkig voelde ik mij meteen op mijn gemak, zowel door de ruimte waar ik zat als door hoe ik op mijn gemak gesteld werd door Emilia. Ze luistert goed naar je, vat steeds samen wat je vertelt,  geeft je alle ruimte om zelf te vertellen,  probeert jezelf je inzichten te laten ontdekken, geeft je tips over wat je zou kunnen doen en eindigt altijd met de vraag of je hier nu mee verder kan. Ik vind de manier hoe ze de therapie aanpakt heel erg prettig.

K.R., meisje, 16 jaar: Ik ben bij Emilia terechtgekomen, doordat ik last kreeg van angstaanvallen. Dankzij Emilia ben ik weer gaan praten over bepaalde gebeurtenissen. Ook hebben we samen gekeken naar oefeningen die bij mij passen als er een bepaalde situatie voorvalt. Er wordt gekeken naar wat er bij jou als persoon past, anders heb je er natuurlijk niets aan. Ik vind het erg fijn om met Emilia te praten, omdat er een vertrouwensband is. Ik kan met alles bij haar terecht. De praktijk straalt een soort rust uit, vind ik.

A., vrouw, 50 jaar: Na veel omzwervingen, veel zoeken, bij Emilia terecht gekomen. In eerste instantie mijn partner, die na veel therapeuten eindelijk veiligheid en vertrouwen vond. Iets wat ik ook niet meer kon bieden. We kwamen op drie sporen uit: ik, hij, wij. Emilia biedt ons de veiligheid elk ons eigen spoor te volgen en ook dat gezamenlijke. Ik heb geleerd mij voorzichtig te verbinden. En dit op een voor mij langzame, maar doordringende manier. Ik wil altijd snel en doelgericht. Dit proces was en is langzamer, doordringender én doelgerichter. In dit hele proces heeft de EMDR heel veel gedaan. Maar vooral Emilia haar zijn, haar manier van werken.

R., man, 49 jaar: Van wat was en wat komt naar nu.
Op advies van mijn vrouw bezocht ik Emilia voor het eerst. Met van alles aan mijn hoofd en dat ook vanuit het hoofd proberen op te lossen. Emilia bracht me weer naar het nu. Met mooie gesprekken, eye-openers, spiegels voor mezelf en met een bijzondere massage die zorgt dat ik volledig ontspan. Dat ik nergens anders ben dan waar ik ben. Mijn hoofd staat even stil. Mijn gedachten zijn hoe ik ademhaal.

Met als gevolg een dagelijks beter besef van hoe mooi een dag kan zijn, hoe gelukkig ik ben, dat ik me goed voel. En met een beter inzicht in wat het doet als dat niet zo voelt. Mijn ratio blijft even actief als altijd, maar ik besef wat ik voel en dat maakt de wereld een stuk mooier. Ik heb veel bewondering voor hoe je dat doet, Emilia! Voor wat het met mij doet.

Gezin: De reden waarom wij bij Emilia terecht kwamen was omdat wij een lang traject meemaakten van depressie en onbegrepenheid (onmacht) bij hulpinstanties. De draad weer oppakken en weer goed als gezin te fungeren bleek voor ons de nodige problemen op te leveren. We hebben met hulp van Emilia, door gesprekken en EMDR weer een fijn gezin. We luisteren naar elkaar en proberen elkaar zo goed mogelijk te begrijpen. Emilia heeft ons daarvoor de handvatten meegegeven. Doordat zij ons hele gezin heeft behandeld weet ze beter dan wie ook wat bij ons de knelpunten zijn en wat we er voor moeten doen om dit samen op te lossen.
Emilia heeft de gave om mensen na te laten denken over de dingen van het leven zoals ze op je pad komen en je soms op een andere manier te leren de dingen te benaderen, zodat je weer verder kunt. Wij zijn haar dankbaar voor alle behandelingen die ze met ons gedaan heeft, want wij kunnen weer verder.